Romanian Pro League - Regulament

1. General

1.1. Administrație

Regulile pot fi schimbate inaintea inceperii unui nou sezon. Va rugam sa le revizuiti odata cu inceperea noilor sezoane.

In cazul unei situatii/circumstance neprevazute de acest regulament, membrii echipei de Administrare vor putea lua o decizie, fie ea in conformitate sau nu cu regulamentul existent.

Toti participantii in competitiile Romanian Pro League isi dau consimtamantul asupra regulamentului si a potentialelor schimbari executate de stafful Romanian Pro League.

Nerespectarea regulamentului poate duce la inlaturarea temporara sau permanenta a unui utilizator din cadrul proiectului Romanian Pro League.

1.2. Codul de conduită

ROPL a fost creat pentru a oferi jucătorilor un mediu corespunzător pentru o bună experiență de gaming. Prin prezența în comunitatea ROPL, acceptați automat politica noastră anti-toxicitate.

Orice membru al staff-ului poate intra pe un canal de voce pe serverul de TeamSpeak în timpul jocului în scopul medierii unui conflict.

Prin prezența pe serverul de teamspeak, orice jucător acceptă automat și irevocabil politicile și regulile comunității Romanian Pro League.

Comportamentul toxic nu este permis prin intermediul niciunui mijloc (hub-ul chat-ului, teamspeak voice/ chat, chat-ul meciurilor, mesaje private pe teamspeak).

Acest hub este dedicat strict membrilor acestei comunități. Este strict interzis chematul la meciuri in afara competitiilor Romanian Pro league. În caz contrar, această abatere va fi pedepsită cu BAN.

1.3. Limba oficială

Singura limbă folosită in această comunitate este limba româna. Orice jucător român stabilit în altă țară poate juca, atata timp cat nivelul sau de limba romana este suficient de ridicat pentru a asigura o buna comunicare.

1.4. Support

Dacă necesitați ajutorul unui admin in timpul unui meci, jucatorii sunt rugati sa se adreseze membrilor Staffului ROPL aflati pe TeamSpeak.

Pentru a reclama un admin sau un jucator, va rugam sa folositi portalul de suport ROPL - https://www.ropl.ro/support

Orice reclamație trebuie să fie însoțită de dovezi (record ts, link demo, printscreen-uri).

Pentru reclamațiile însoțite de un record, va trebui sa ne oferiți și informatii in legatura cu detalii al momentului în care regulamentul a fost încălcat. (runda, minut etc)

2. ROPL HUB

2.1 General

Competitiile ROPL se desfășoară pe platforma FACEIT, existând concomitent mai multe divizii:

-Silver, Level 2-5;

-Gold, level 6-8;

-Diamond. level 9-10

În cazul în care, pe parcursul unui sezon, avansezi de la o divizie la alta (ex: din silver în gold), punctele acumulate vor rămâne valabile în hubul respectiv, urmând ca în noul hub să începi de la 1000.

2.2 Politica orelor din CSGO

Pentru a te putea juca pe oricare dintre ligile ROPL, trebuie să îndeplinești și un minim de ore si meciuri:

-Silver: 50 de meciuri FACEIT

-Gold: 50 de meciuri FACEIT (5v5).

2.3 Politica conturilor noi/ multiple și smurfing

Orice jucător ce va practica smurful, va fi banat permanent pe contul mai mic și temporar pe contul main.

Singurele ore luate în considerare sau numărul de meciuri jucate pe faceit vor fi de pe contul pe care te adresezi adminilor și de pe care dorești să joci (nu vor fi relevante ore/ meciuri pe alte conturi, “la care nu mai detii accesul”).

2.4 Premii

Un sezon durează in Diamond dureaza o luna calendaristica, iar in Silver si Gold 15 zile. La finalul fiecarui sezon sunt premiati jucatori conform premiilor atribuite in clasament.. Pentru premiile ce necesită o adresă de livrare, va trebui sa completati informatiile in cadrul site-ului www.ropl.ro, in sectiunea de profil.

Premiile exacte pot fi vizualizate în secțiunea Leaderboard, a oricărui hub.

2.5 Streaming

Jucători de pe ROPL pot face stream în timpul meciurilor, necesar fiind un minim delay de 35 de secunde, pentru a evita streamsnipe-ul. Totodată, orice reclamație de streamsnipe, susținută cu dovezi, va duce la penalizări severe. Dacă suspectezi pe cineva de streamsnipe, nu ezita să contactezi un admin.

2.6 Setări Queue

-leaderboard: toți jucătorii vor începe sezonul cu 1000 de puncte.

-elo: poți pierde sau câștiga elo în orice divizie.

-faceit anticheat: obligatoriu pentru toate meciurile

-căpitanii: la Silver si Gold vor fi primii 2 jucători, ce dețin cel mai mult ELO; La Diamond vor avea prioritate cei care sunt abonati la ROPL.

-puncte: pentru win primiți +10, la un meci pierdut -7, iar la un winstreak de peste 5 meciuri un bonus de +3

2.7 Comunicarea

Toți jucătorii sunt obligați să fie prezenți pe serverul de teamspeak (ts.ropl.ro) atunci când începe meciul, deasemenea trebuie să aveți același nume ca pe Faceit. Pentru a putea fi mutat automat de pe canalul VETO ROOM, trebuie sa va selectați liga hub-ului folosind link-ul primit pe canalul ROLE REQUEST.

Deținerea și utilizarea microfonului în timpul meciului pentru acordarea de informații coechipierilor este obligatorie. Căpitanul echipei (sau un alt coechipier) este obligat să pornească record-ul pe teamspeak(tools- start recording) de la runda de lame și până la finalul meciului.

*record-ul trebuie pastrat minim 36h

2.8. Upload Record

Orice record de pe teamspeak va fi uploadat DOAR pe unul dintre site-urile www.zippyshare.com

www.files.fm

2.9 Banuri Automate

Banurile automate se acordă în următoarele cazuri:

-dacă nu vă conectați într-un meci (12h)

-când ieșiți dintr-un meci aflat în desfășurare(24h)

-dacă nu acceptați un meci(3min)

Puteți fi debanați pentru aceste motive, doar daca aduceți dovezi ce țin de probleme steam/ faceit/ csgo/ bluescreen sau daca ați reintrat în meci, iar coechipierii pot confirma acest lucru. Nu se vor scoate banuri pentru probleme tehnice personale (pană de curent/ pană de internet/ restart router).

2.10 Unbans/ Cancel

Pentru oricare dintre acestea, vor fi disponibili admini pe serverul de teamspeak.

Oprirea unui meci in desfasurare este disponibila pentru primele 2 runde, doar in anumite circumstante. Se poate da cancel la orice scor daca sunt probleme cu STEAM/FACEIT sau daca este un strain in meci.

2.11 Reclamații playeri/ staff

Orice reclamatie la adresa unui player/membru al staffului se face pe https://www.ropl.ro/support. Vă rugăm să fiți expliciți în completarea acestora! (menționați runde pentru demo și minutele aproximative pentru record)

3. Setări in-game

3.1.Alegerea side-urilor

După runda de lame, doar căpitanul echipei câștigătoare poate alege dacă echipa va începe Terrorists sau Counter-Terrorists prind comenzile !stay sau !switch.

3.2. Pauza

Fiecare divizie dispune de un anumit număr de pauze. Aceasta poate fi folosită prin comanda !pause în chat a oricarui jucător și scoasă folosind aceeași comandă.

3.3. Teamkill

Este oprit în toate cele trei divizii.

4. Banurile

4.1. Comportament toxic

Orice fel de suferințe, țipete, bind-urile pe chat repetate, urlete, jigniri, injurii, comentarii inutile, spam pe chat, mentalitate negativă vor fi pedepsite cu ban începând de la 12h (fluctuează în funcție de istoricul inculpatului). Orice reclamație vizualizată de către un admin, poate duce la mai multe banuri decât se dorea inițial (inclusiv a reclamantului). Doar membri staff-ului vor decide dacă a fost săvârșită oricare dintre cele menționate mai sus.

4.2. Troll / Throw / Teamkill

-nu dropezi arme coechipierilor atunci când economie îți permite, iar aceștia îți cer

-nu asculți strategiile stabilite în perioada de freezetime sau din timpul rundei

-ghosting (acordarea de informații inamicilor pe chat-ul din meci sau în mesaje private)

-blocarea coechipierilor pe teamspeak fără un motiv valid

-rush intenționat cu scopul de a muri pentru a-ți lăsa echipa în dezavantaj

-uciderea/ flashuirea/ acordarea de damage/ blocarea coechipierilor pe parcursul meciului

*orice alt mijloc prin care îți pui echipa în dezavantaj intenționat

Toate cele menționate mai sus vor fi sancționate cu minim 48h ban (luându-se în considerare istoricul respectivului jucător)

4.3. Leave/ Dodge

În cazul în care un jucător abandonează intenționat un meci sau dacă nu se conectează cu bună știință, va fi banat minim 12h (în funcție de istoricul acestuia)

4.4. Cheats/ Scripts/ Exploits

Folosirea oricăror celor de mai sus duce la banarea PERMANENTĂ pe hub-urile ROPL.

4.5. Tag-uri, avatare

Orice avatare sau grouptags jignitoare, ce vor fi reclamate, vor fi pedepsite cu avertisment sau ban.

4.6. Other

Pentru folosirea de bug-uri sau orice alt caz ce nu este menționat mai sus, deciziile vor fi luate pe moment de reprezentanții staff-ului ROPL.

4.7. Record

Recordul trebuie păstrat pentru 36h. În cazul în care nu este predat vreunui jucător și nici unui admin, jucătorul în cauză va fi sancționat cu ban de minim 24h.